top of page
  • Writer's pictureHeidi

Rustiikkinen seinähylly



Nyt tein kuulkaas todellisen tein itse ja säästin -projektin! Nimittäin nikkaroin pari seinähyllyä työhuoneeseen. Itse tekeminen ei aina tule halvemmaksi. Esimerkiksi neule- ja virkkaustöissä langat saattavat maksaa niin paljon, että valmiin saisi halvemmalla. Jokainen tätä blogia lukeva tosin varmaan tietää miten nautinnollista itse tekeminen on, ja pitää hintaa sivuseikkana. Tässä tapauksessa kävi kuitenkin niin, että omaa silmääni miellyttävien seinähyllyjen hinnat sisustuskaupoissa näyttivät karkaavan aivan eri lukemiin kuin hyllymateriaalien hinnat rautakaupassa.



Sen lisäksi, että halusin aivan tietynlaisen hyllyn, halusin opetella jotain uutta. Ja kun olin saanut päähäni, että hyllyjä voi tehdä myös itse, ei mikään muu ollut enää vaihtoehto. Tosin nämä hyllyt jotka kokosin valmiista hyllylevystä ja hyllynkannattimista eivät paljoa poikkea Ikea -huonekalun kokoamisesta. Ainoa ero on siinä, että kaikkia materiaaleja ei saa samassa paukkauksessa tai edes samasta kaupasta. Eikä ruuvinreikiä ole valmiina, vaan ne pitää mitata ja porata itse.



Tein hyllyt akaasiapuisesta valmiista hyllylevystä ja valmiista rautaisista hyllynkannattamista. Hyllylevyn paksuus on 18mm ja käytin hyllynkannattimien kiinnittämiseen 13mm pituisia ruuveja. Olisin voinut tehdä viimeistellympää jälkeä käyttämällä mustia ruuveja, mutta olen vielä sen verran amatööri nikkarointihommissa, että ylipäätään oikean kokoisten ruuvien hankkiminen oli jo työlästä. Jos ruuvien väri alkaa häiritä, maalaan ne mustaksi, jolloin ne maastoutuvat paremmin.



Hintaa hyllyille tuli yhteensä 44,60€

Hyllylevyt, 2 kpl, 15,80€

Hyllynkannattimet, 4 kpl, 27,80€

Ruuvit 1€


Mielestäni varsin kohtuullinen hinta hyllyille. Vieläkin halvemmalla pääsisi jos jaksaisi etsiä käsiinsä ne kaikkein edullisimmat materiaalit. Ja jos tarvitsee ihan perushyllyn, jossa on simppelit kannattimet, voi itse tekemällä päästä todella halvalla.



Lopputulos on mielestäni erittäin onnistunut! Ja itse tehtyjä hyllyjä on paljon nautinnollisempaa katsella kun valmiina ostettuja.


Nämä hyllyt ovat työhuoneeni pintaremontin viimeinen vaihe. Aiemmissa postauksissa olen esitellyt seinän maalaamista ja tapetointia. Myöskin tämä jättimukissa majaileva, pistokkaasta kasvatettu juoru koristaa työhuonettani.

bottom of page