top of page
  • Writer's pictureHeidi

Kuumailmapallolamppu vauvan huoneeseen

Kuumailmapallolamppu on suloinen yksityiskohta vauvan ja vähän isommankin lapsen huoneessa. Kuumailmapallolamppu on helppo tehdä itse.


Kuumailmapallolamppu vauvan huoneessa

Tiedätkö sen tunteen kun saa idean, joka kummittelee päässä tasan niin kauan kunnes saa aikaiseksi toteuttaa sen? Minulle yksi tällainen idea oli jokin kuumailmapalloteemainen sisustusesine vauvan huoneeseen. Etsin ensin valmiita tuotteita ja löysinkin eräästä nettikaupasta kivan näköisen kuumailmapallolampun. Lamppu oli kuitenkin saanut niin huonoja arvosteluja, etten uskaltanut tilata sitä.


Kuumailmapalloideoita etsiessäni bongasin Koivun oksaan korkealle -blogista ohjeet itse tehtyyn kuumailmapallolamppuun. Pakkohan tämä idea oli toteuttaa. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen, toteutin kuumailmapallon korin virkkaamalla, sillä rakastan virkkaamista. Korin voi varmasti toteuttaa monella tavalla, vain mielikuvitus on rajana! Alla yleisluontoiset ohjeet kuumailmapallolamppuun.


Kuumailmapallolamppu

Tarvikkeet kuumailmapallolamppuun

  • Riisipaperinen lampunvarjostin. Niitä saa ainakin Ikeasta edullisesti.

  • Valmis kori tai vaihtoehtoisesti tarvikkeet korin tekemiseen.

  • Narua tai lankaa korin kiinnittämiseen


Virkattu kuumailmapallon kori


Virkkasin kuumailmapallon korin puuvillalangasta kiinteillä silmukoilla ja pallosilmukoilla. Liimasin korin pohjalle pahvia ja tärkkäsin koria hieman, jotta se pysyy ryhdikkäämpänä. Vaihtoehtoisesti korin voi virkata kevyen purkin tai tölkin ympärille, voit katsoa ohjeet siihen tästä blogitekstistäni. Jälkeenpäin ajateltuna, tämä on paljon parempi toteutustapa, mutta sopivan kokoista purkkia voi olla vaikea löytää.


Kiinnitin korin lamppuun ketjusilmukoista virkatulla narulla. Lisäsin lopuksi söpöt, pienet napit narujen kiinnityskohtiin. Koska yritys ja erehdys on voittajametodi käsityöprojekteissani, lisäsin vielä myöhemmin rusetit kiinnittämään narut paikoilleen, sillä ne heilahtivat vinoon aina pään osuessa lamppuun.


Kuumailmapallolampun yksityiskohtia

Vauvan huoneen kuumailmapallolamppu

Kuumailmapalloon voi vielä lopuksi lisätä söpön matkustajan. Meiltä löytyi sopivan kokoinen nalle lentelemään kattoon.


bottom of page