top of page
  • Writer's pictureHeidi

Kierrätysaskarteluidea: kollaasi vanhoista valokuvakehyksistä

Updated: Nov 26, 2023

Vanhoista valokuvakehyksistä tehty kollaasi on näyttävä, mutta edullinen sisustuselementti.


Olen himoinnut tällaista maalatuista valokuvakehyksistä tehtyä sisustuselementtiä seinälleni jo pitkään. Nyt minulla oli vihdoin seinä johon pystyin sen toteuttamaan. Alkuperäisen idean olen bongannut Pinterestistä monessa muodossa.


Vihreäksi maalattuja valokuvakehyksiä vihreällä seinällä


Valokuvakehysten tuunaaminen


Aloitin kollaasin tekemisen etsimällä Kierrätyskeskuksesta ja kirpputoreilta mahdollisimman eri kokoisia ja erilaisia valokuvakehyksiä ja tauluja. Haravoin valikoimasta erityisesti sellaiset kehykset, joissa on kohokuvioita tai muita mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kehykset maksoivat 0,50€ - 3€ kappale, eli tämän sisustuselementin hinta ei päätä huimaa.


valokuvakehyksiä ennen ja jälkeen maalaamisen

Maalasin valokuvakehykset samalla maalilla jolla niiden taustana oleva seinä on maalattu. Tämä oli helppo toteuttaa, sillä maalasin työhuoneeni seinät vasta vähän aikaa sitten ja ylijäämämaalia oli vielä varastossa. Väri on muuten Tikkurilan smaragdi, mikäli juuri tämä väri hivelee silmiäsi. Yksiin kehyksiin leikkasin palan ylijäämätapettia saman huoneen tapetointiurakasta.


Harkitsin kehysten maalaamista myös pinkiksi tai kullanväriseksi, mutta palasin lopulta alkuperäiseen suunnitelmaani seinän värisistä kehyksistä.


Valokuvakehyksistä tuunattu kollaasi vihreällä seinällä

Ripustin kehykset seinään naulaamalla. Lopputulos olisi hieman siistimpi mikäli kehykset olisi liimattu seinään kiinni, mutta valitsin mieluummin kiinnitystavan joka sallii kollaasin muokkaamisen ja siirtämisen myöhemmin. Aion jatkaa kollaasia vielä isommaksi kunhan aarteenetsintä kirppareilla tuottaa lisää tuloksia.


Innostuitko ideasta? Nähdäänkö tällainen kehyskollaasi pian sinunkin seinälläsi ja minkä värisenä?

bottom of page